szemlélet

Az Alapítvány célja a Csongrád városban Galli János által megalapozott alapfokú zenei oktatás legjobb hagyományainak továbbvitele, a világhírű magyar kóruskultúra, a Kodály módszeren alapuló énekoktatás szinten tartása, ápolása.
Esztétikai értékek befogadására képes, szelektálni tudó, kifinomult művészi ízléssel rendelkező, kulturált fiatalok nevelésének elősegítése, akik több művészeti és tudományág területén is biztosan mozognak, önálló alkotásra képesek.

Az Alapítvány célját az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg:

•  A Galli János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban: Iskola) hagyományok ápolása;

•  Az intézmény saját rendezvényeinek (művészeti táborok, versenyek, találkozók, fesztiválok, szakmai kurzusok, koncertek) támogatása, szervezésének elősegítése;

•  Az iskola tanulói és tanárai művészeti, szakmai fejlődésének elősegítése;

•  művészeti táborokban, fesztiválokon, koncerteken, szakmai kurzusokon való részvételük támogatása;

•  Az iskola tanulóinak művészeti, szakmai versenyeken való részvételének elősegítése;

•  Az iskola tehetséges tanulóinak és kiemelkedő munkát végző pedagógusainak támogatása, elismerése; bel- és külföldi művészeti, szakmai rendezvényeken való bemutatkozásuk lehetővé tétele;

•  Az iskola pedagógusai továbbképzésének, szakirányú átképzésének elősegítése;

•  Az iskola könyvtára és kottatára fejlesztése, bővítése;

•  Az iskola hangszer és más művészeti eszközei beszerzése, pótlása, fejlesztése;

•  Az iskola oktatás-technikai, irodatechnikai eszköz állományának bővítése;

•  Az iskola saját kiadványai megjelentetésének elősegítése;

•  Az iskola zenepedagógiai, művészeti munkájának megismertetése, népszerűsítése;

•  A határokon átnyúló zenei- és művészeti kapcsolatok elősegítése;

•  Kapcsolattartás más hasonló civil szervezetekkel, intézményekkel;

•  Nemzetközi és magyarországi pályázatok, támogatási, szponzorálási lehetőségek, tanulási lehetőségek és cserekapcsolatok felkutatása és felhasználása az Alapítvány céljai megvalósítása érdekében;

•  Az Alapítvány „Galli János Művészeti Díj” elnevezéssel díjat alapít azon tanulók, volt tanulók részére, akik az iskolában töltött évek alatt annak hírnevét leginkább gyaparították, elismerésre méltó eredményeket értek el a művészeti versenyeken, illetve kiválóm eredményeik folytán felvételt nyertek zenei- vagy más művészeti közép- illetve felsőfokú intézménybe, továbbá azon pedagógusok részére, akik ilyen tanulók felkészítésében az élen jártak.